oC

Тамақтану сапасына мониторинг жүргізу актісі №__________

Күні_________________________________________________________________________

Білім беру ұйымы_____________________________________________________________

Қызметті жеткізуші (болған жағдайда)____________________________________________

Мынандай құрамдағы комиссия:_________________________________________________

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Асханаға,ас блогына келесі параметерлер бойынша тексеріс жүргізді:

 

 

Көрсеткіш

Талап етіледі

Сәйкес келеді

Сәйкес келмейді

Ескерту

Обьектінің қолданыстағы талаптарға сәйкестігі туралы санитарлық эпидемиологиялық қорытындының болуы

 

 

 

 

Тамақ өнімдерінің сапасы,оларды тасымалдау,жеткізу,түсіру шарттары

 

 

 

 

Күнделікті мәзірдің перспективалық мәзірге сәйкестігі

 

 

 

 

Асхананың жұмыс кестесінің сақталуы

 

 

 

 

Сыныптар бойынша тамақтану кестесі мен тамақтану арасындағы аралықты сақтау

 

 

 

 

Еркін мәзірге арналып бекітілген прайс

 

 

 

 

Ауыз су режимін ұйымдастыру

 

 

 

 

Дайын өнімнің сапасы

 

 

 

 

Бақылаудағы тағамның болуы

 

 

 

 

Дайындалған өнімнің органолептикалық қасиеті

 

 

 

 

Технологиялық картаға сәйкестігі

 

 

 

 

10 порцияны бақылап өлшеу

 

 

 

 

1 тағамды үлестіру желісі (мармит)

 

 

 

 

2 тағамды үлестіру желісі (мармит)

 

 

 

 

3 тағамды үлестіру желісі (мармит), (альюминий ыдыста суытуға тыйым салынады )

 

 

 

 

Тарату жағдайы (ылғалды затты пайдалануға тыйым салынады)

 

 

 

 

Асханалық аспаптарды дұрыс сақтау (касеталардың болуы және қасықтарды,шанышқаларды жоғары қаратып сақтау)

 

 

 

 

Тағамды дәрумендендіру

 

 

 

 

Тыйым салынған тағамдар мен өнімдерді дайындаудың,сатудың және пайдаланудың болуы

 

 

 

 

Тамақпен байланысты емес тауарларды сатудың болуы

 

 

 

 

 

Тамақ ішуді ұйымдастыру

 

Отыратын орындар саны

 

 

 

 

Қол жуатын раковиналардың саны

 

 

 

 

Сабынның болуы

 

 

 

 

Кептіргіштердің болуы

 

 

 

 

Жиһаздың жағдай

 

 

 

 

Өнімдерді өңдеуге арналған құрал

 

 

 

 

Асхана және ас үй ыдыстарының,асхана аспаптарының жан-күйі

 

 

 

 

Ыдыстың қосалқы жиынтығының жеткіліктігі және болуы

 

 

 

 

Асхананың санитарлық жан-күйі

 

 

 

 

Жинау мүкәммалы (таңбалау,жеке сақтау орны)

 

 

 

 

 

Ас блогы үй –жайларының жан-күйі

 

«Ыдыс жуу ережесі» маңдайшасының болуы

 

 

 

 

Ыстық және суық сумен жабдықтау жүйелерінің,су жылытқыштардың жарамдылығы

 

 

 

 

Су құру жүйелерінің жарамдылығы

 

 

 

 

Жылу жүйелерінің жарамдылығы

 

 

 

 

Жарықтандыру жүйелерінің жарамдылығы

 

 

 

 

Ас блоктарында шамдарда қорғаныш арматурасының,ылғалдан қорғанышы бар шамдардың болуы

 

 

 

 

Асхананы жуу және өңдеу үшін және ас үй ыдыстары үшін жағдайлардың болуы

 

 

 

 

Жуу құралдарының болуы

 

 

 

 

Жуу құралдарын сақтау және таңбалау шарттары(жеке жаьық ыдыста)

 

 

 

 

Жуу құралдарына мерзімдерін сақтау

 

 

 

 

Жуу құралдарына сертификаттардың болуы

 

 

 

 

Тамақ қалдықтарын жинауға арналған ыдыстың болуы

 

 

 

 

Тамақ қалдықтарын жинауға арналған сыйымдылықты таңбалау

 

 

 

 

Тамақ қалдықтарын жинауға арналған контейнерлерді өңдеу (не өңделеді және кім жауапты)

 

 

 

 

Ағындылықты сақтау:

-          «лас» асхана ыдыстарын жинау

-          Жуу және өңдеу процесі

-          Таза асхана ыдыстарын сақтау

 

 

 

 

Тазалау кестенің болуы

 

 

 

 

 

Өнімдерді сақтау шарттарын сақтау

 

Қоймалар

Сусымалы өнімдерді тұғырықтарда,тауар қойғыштарда,стеллаждарда сақтау

 

 

 

 

Температуралық-ылғалдылық режимін сақтау.Қоймада термометрдің,гидрометрдің болуы

 

 

 

 

Тауар көршілістігін сақтау

 

 

 

 

Тамақ өнімдерінде жарамдылық мерзімдерінің болуы және сақталуы

 

 

 

 

Көкіністерді жәшіктерде,тауар қойғыштарда,тегендердегі таңбаланған сыйымдылықтарда сақтау

 

 

 

 

Қоймалардың санитарлық жағдайы

 

 

 

 

Тыйым салынған тағамдар мен өнімдерді дайындалудың,сатудың және пайдаланудың болуы

 

 

 

 

 

Тоңазытқыштар

Тоңазытқыш жабдығының мақсаты туралы таңбалау

 

 

 

 

Термометрлердің болуы

 

 

 

 

Тауар көршілістігін сақтау

 

 

 

 

Тамақ өнімдерінде жарамдылық мерзімдерінің болуы және сақталуы

 

 

 

 

Тоңазытқыш жабдығының санитарлық жағдайы

 

 

 

 

Тыйым салынған тағамдар мен өнімдерді дайындаудың,сатудың және пайдаланудың болуы

 

 

 

 

Тәуліктік  сынамаларды сақтау шарттары мен дұрыстығы

 

 

 

 

 

Ет цехы

Жабдықтар мен мүкәммалды таңбалау

 

 

 

 

Санитарлық жағдайы

 

 

 

 

Тыйым салынған тағамдар мен өнімдерді дайындаудың,сатудың және пайдаланудың болуы

 

 

 

 

 

Көкөніс цехы

Жабдықтар мен мүкәммалды таңбалау

 

 

 

 

Санитарлық жағдайы

 

 

 

 

Тыйым салынған тағамдар мен өнімдерді дайындаудың,сатудың және пайдаланудың болуы

 

 

 

 

 

Ұн цехы

Жабдықтар мен мүкәммалды таңбалау

 

 

 

 

Санитарлық жағдайы

 

 

 

 

Тыйым салынған тағамдар мен өнімдерді дайындаудың,сатудың және пайдаланудың болуы

 

 

 

 

Нан цехы

 

Жабдықтар мен мүкәммалды таңбалау

 

 

 

 

Нан сақтауға арналған сөрелерді өңдеуге арналған 1% сірке суы ертісінің болуы

 

 

 

 

Нан үгіндісін жинауға арналған ыдыс пен щетканың болуы

 

 

 

 

Санитарлық жағдайы

 

 

 

 

Тыйым салынған өнімдердің болуы

 

 

 

 

Пісіру цехы

 

Жабдықтар мен мүкәммалды таңбалау

 

 

 

 

Электр жабдықтарының жарамдылығы және жан-күйі

 

 

 

 

Электр тұйықтаудың болуы,резеңке кілемшелердің болуы

 

 

 

 

Техникалық желдетудыің жан-күйі

 

 

 

 

Санитарлық жағдайы

 

 

 

 

Тыйым салынған тағамдар мен өнімдерді дайындаудың,сатудың және пайдаланудың болуы

 

 

 

 

Персоналдың қол жууы және кептіруі үшін жағдайлардың болуы.Асхана қызметкерлеріның жеке және өндірістік гигенасын сақтау

 

 

 

 

 

Құжаттар

Тамақ өнімдерін жеткізушілермен жасалған шарттар

 

 

 

 

Автокөлікке арналған хабарлама (азық-түлікті жеткізуге рұқсат беру)

 

 

 

 

Сетификаттар,сәйкестік туралы декларациялар

 

 

 

 

Түскен өнімді өткізу мерзімі

 

 

 

 

Келіп түскен өнімнің сапасы,нормаларға сәйкестігі

 

 

 

 

Тағам дайындаудың техннологиялық карталары

 

 

 

 

Тез бұзылатын тамақ өнімдері мен жартылай фабрикаттардың бракераждық журналы

 

 

 

 

«С- дәрумендендіру» журналы

 

 

 

 

Тағамдардың және аспаздық өнімдердің сапасын органолептикалық бағалаау журналы

 

 

 

 

202   ж-202   ж ас өнімдері нормаларының орындалуын бақылау ведомосы