Тамақтану сапасына мониторинг жүргізу актісі №__________
Күні_________________________________________________________________________
Білім беру ұйымы_____________________________________________________________
Қызметті жеткізуші (болған жағдайда)____________________________________________
Мынандай құрамдағы комиссия:_________________________________________________
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Асханаға,ас блогына келесі параметерлер бойынша тексеріс жүргізді:
Көрсеткіш |
Талап етіледі |
Сәйкес келеді |
Сәйкес келмейді |
Ескерту |
Обьектінің қолданыстағы талаптарға сәйкестігі туралы санитарлық эпидемиологиялық қорытындының болуы |
|
|
|
|
Тамақ өнімдерінің сапасы,оларды тасымалдау,жеткізу,түсіру шарттары |
|
|
|
|
Күнделікті мәзірдің перспективалық мәзірге сәйкестігі |
|
|
|
|
Асхананың жұмыс кестесінің сақталуы |
|
|
|
|
Сыныптар бойынша тамақтану кестесі мен тамақтану арасындағы аралықты сақтау |
|
|
|
|
Еркін мәзірге арналып бекітілген прайс |
|
|
|
|
Ауыз су режимін ұйымдастыру |
|
|
|
|
Дайын өнімнің сапасы |
|
|
|
|
Бақылаудағы тағамның болуы |
|
|
|
|
Дайындалған өнімнің органолептикалық қасиеті |
|
|
|
|
Технологиялық картаға сәйкестігі |
|
|
|
|
10 порцияны бақылап өлшеу |
|
|
|
|
1 тағамды үлестіру желісі (мармит) |
|
|
|
|
2 тағамды үлестіру желісі (мармит) |
|
|
|
|
3 тағамды үлестіру желісі (мармит), (альюминий ыдыста суытуға тыйым салынады ) |
|
|
|
|
Тарату жағдайы (ылғалды затты пайдалануға тыйым салынады) |
|
|
|
|
Асханалық аспаптарды дұрыс сақтау (касеталардың болуы және қасықтарды,шанышқаларды жоғары қаратып сақтау) |
|
|
|
|
Тағамды дәрумендендіру |
|
|
|
|
Тыйым салынған тағамдар мен өнімдерді дайындаудың,сатудың және пайдаланудың болуы |
|
|
|
|
Тамақпен байланысты емес тауарларды сатудың болуы |
|
|
|
|
Тамақ ішуді ұйымдастыру
|
||||
Отыратын орындар саны |
|
|
|
|
Қол жуатын раковиналардың саны |
|
|
|
|
Сабынның болуы |
|
|
|
|
Кептіргіштердің болуы |
|
|
|
|
Жиһаздың жағдай |
|
|
|
|
Өнімдерді өңдеуге арналған құрал |
|
|
|
|
Асхана және ас үй ыдыстарының,асхана аспаптарының жан-күйі |
|
|
|
|
Ыдыстың қосалқы жиынтығының жеткіліктігі және болуы |
|
|
|
|
Асхананың санитарлық жан-күйі |
|
|
|
|
Жинау мүкәммалы (таңбалау,жеке сақтау орны) |
|
|
|
|
Ас блогы үй –жайларының жан-күйі
|
||||
«Ыдыс жуу ережесі» маңдайшасының болуы |
|
|
|
|
Ыстық және суық сумен жабдықтау жүйелерінің,су жылытқыштардың жарамдылығы |
|
|
|
|
Су құру жүйелерінің жарамдылығы |
|
|
|
|
Жылу жүйелерінің жарамдылығы |
|
|
|
|
Жарықтандыру жүйелерінің жарамдылығы |
|
|
|
|
Ас блоктарында шамдарда қорғаныш арматурасының,ылғалдан қорғанышы бар шамдардың болуы |
|
|
|
|
Асхананы жуу және өңдеу үшін және ас үй ыдыстары үшін жағдайлардың болуы |
|
|
|
|
Жуу құралдарының болуы |
|
|
|
|
Жуу құралдарын сақтау және таңбалау шарттары(жеке жаьық ыдыста) |
|
|
|
|
Жуу құралдарына мерзімдерін сақтау |
|
|
|
|
Жуу құралдарына сертификаттардың болуы |
|
|
|
|
Тамақ қалдықтарын жинауға арналған ыдыстың болуы |
|
|
|
|
Тамақ қалдықтарын жинауға арналған сыйымдылықты таңбалау |
|
|
|
|
Тамақ қалдықтарын жинауға арналған контейнерлерді өңдеу (не өңделеді және кім жауапты) |
|
|
|
|
Ағындылықты сақтау: - «лас» асхана ыдыстарын жинау - Жуу және өңдеу процесі - Таза асхана ыдыстарын сақтау |
|
|
|
|
Тазалау кестенің болуы |
|
|
|
|
Өнімдерді сақтау шарттарын сақтау |
||||
Қоймалар |
||||
Сусымалы өнімдерді тұғырықтарда,тауар қойғыштарда,стеллаждарда сақтау |
|
|
|
|
Температуралық-ылғалдылық режимін сақтау.Қоймада термометрдің,гидрометрдің болуы |
|
|
|
|
Тауар көршілістігін сақтау |
|
|
|
|
Тамақ өнімдерінде жарамдылық мерзімдерінің болуы және сақталуы |
|
|
|
|
Көкіністерді жәшіктерде,тауар қойғыштарда,тегендердегі таңбаланған сыйымдылықтарда сақтау |
|
|
|
|
Қоймалардың санитарлық жағдайы |
|
|
|
|
Тыйым салынған тағамдар мен өнімдерді дайындалудың,сатудың және пайдаланудың болуы |
|
|
|
|
Тоңазытқыштар |
||||
Тоңазытқыш жабдығының мақсаты туралы таңбалау |
|
|
|
|
Термометрлердің болуы |
|
|
|
|
Тауар көршілістігін сақтау |
|
|
|
|
Тамақ өнімдерінде жарамдылық мерзімдерінің болуы және сақталуы |
|
|
|
|
Тоңазытқыш жабдығының санитарлық жағдайы |
|
|
|
|
Тыйым салынған тағамдар мен өнімдерді дайындаудың,сатудың және пайдаланудың болуы |
|
|
|
|
Тәуліктік сынамаларды сақтау шарттары мен дұрыстығы |
|
|
|
|
Ет цехы |
||||
Жабдықтар мен мүкәммалды таңбалау |
|
|
|
|
Санитарлық жағдайы |
|
|
|
|
Тыйым салынған тағамдар мен өнімдерді дайындаудың,сатудың және пайдаланудың болуы |
|
|
|
|
Көкөніс цехы |
||||
Жабдықтар мен мүкәммалды таңбалау |
|
|
|
|
Санитарлық жағдайы |
|
|
|
|
Тыйым салынған тағамдар мен өнімдерді дайындаудың,сатудың және пайдаланудың болуы |
|
|
|
|
Ұн цехы |
||||
Жабдықтар мен мүкәммалды таңбалау |
|
|
|
|
Санитарлық жағдайы |
|
|
|
|
Тыйым салынған тағамдар мен өнімдерді дайындаудың,сатудың және пайдаланудың болуы |
|
|
|
|
Нан цехы
|
||||
Жабдықтар мен мүкәммалды таңбалау |
|
|
|
|
Нан сақтауға арналған сөрелерді өңдеуге арналған 1% сірке суы ертісінің болуы |
|
|
|
|
Нан үгіндісін жинауға арналған ыдыс пен щетканың болуы |
|
|
|
|
Санитарлық жағдайы |
|
|
|
|
Тыйым салынған өнімдердің болуы |
|
|
|
|
Пісіру цехы
|
||||
Жабдықтар мен мүкәммалды таңбалау |
|
|
|
|
Электр жабдықтарының жарамдылығы және жан-күйі |
|
|
|
|
Электр тұйықтаудың болуы,резеңке кілемшелердің болуы |
|
|
|
|
Техникалық желдетудыің жан-күйі |
|
|
|
|
Санитарлық жағдайы |
|
|
|
|
Тыйым салынған тағамдар мен өнімдерді дайындаудың,сатудың және пайдаланудың болуы |
|
|
|
|
Персоналдың қол жууы және кептіруі үшін жағдайлардың болуы.Асхана қызметкерлеріның жеке және өндірістік гигенасын сақтау |
|
|
|
|
Құжаттар |
||||
Тамақ өнімдерін жеткізушілермен жасалған шарттар |
|
|
|
|
Автокөлікке арналған хабарлама (азық-түлікті жеткізуге рұқсат беру) |
|
|
|
|
Сетификаттар,сәйкестік туралы декларациялар |
|
|
|
|
Түскен өнімді өткізу мерзімі |
|
|
|
|
Келіп түскен өнімнің сапасы,нормаларға сәйкестігі |
|
|
|
|
Тағам дайындаудың техннологиялық карталары |
|
|
|
|
Тез бұзылатын тамақ өнімдері мен жартылай фабрикаттардың бракераждық журналы |
|
|
|
|
«С- дәрумендендіру» журналы |
|
|
|
|
Тағамдардың және аспаздық өнімдердің сапасын органолептикалық бағалаау журналы |
|
|
|
|
202 ж-202 ж ас өнімдері нормаларының орындалуын бақылау ведомосы
|
|
|
|
|